BIOGRAFIJA

Robert Grubišić,

glazbeni je producent, aranžer, tonski snimatelj, autor, klavijaturista, glazbenik je djelom, izričajem i životom, među kolegama glazbenicima iznimno cijenjen kao glazbenik i kao čovjek, jednostavno Robi.

Živi s obitelji u šmriki nedaleko Rijeke, gdje je uspostavio danas priznati tonski studio "Adria records".

Svoj iznimni glazbeni dar nije nikada zapostavio, naprotiv živeći glazbu vrijednim radom
oplemenio je druge ljude, posebno svoj kraj, Kvarner na kojem živi i stvara.
Glazbena znanja stekao u glazbenoj ustanovi "Ivo Tijardović", potom dugogodišnjim angažmanom aktivnim sviranjem u grupi "Vivak", festivalskim i koncertnim orkestrima, a od 1997. radom u vlastitom studiju.

Na Kvarneru gotovo da nema glazbenika koji radeći na glazbenom projektu nije kročio u studio Roberta Grubišića. Zašto? Jednostavno zato što se dobar glas daleko čuje, a rezultati Robijevog rada potvrda su dobrom glasu kojeg je stekao.

Stalni je sudionik festivala u Hrvatskoj i to; "Melodije Istre i Kvarnera", "Splitski festival", "Marko Polo fest", "Dora", "Večeri Šibenske Šansone", "Grobnička skala", "Melodije Kvarnera"

Posebno je uspješno realizirao zahtjevne projekte snimanja dječjih zborova ( "Tratinčice", "Mići boduli" i dr. ) kao tonski snimatelj, producent i autor, te je redovno prisutan na dječjim festivalima; "Mikić" , " Hrvatski dječji festival Zagreb", "Kvarnerić", "Grobnički tići kantaju"

Surađuje s glazbenicima iz drugih država, posebno iz Slovenije.

Nagrađivani je autor za kojeg u Primorju u šali kažu da ima toliko nagrada da umjesto tonskog studija može otvoriti galeriju. Robi pak nije od velikih riječi. Ostao je jednako skroman i vrijedan. Svira, komponira, snima.

Čudesno lijepa misao "glazba je zvonka radost" živi u životu i radu ovog mladog čovjeka, a on sam, njegova glazba i rad radost su ljudima.

Moram reći da je zaista izniman i rijedak osjećaj napisati ovakvu misao i biti siguran da bi je potpisali ljudi koji Roberta Grubišića poznaju, privatno i profesionalno.

Marina Valković

Foto priča

Foto galerija

Smje�tajSmje�tajSmje�taj
Doma : O nama : Oprema : Korisnici : Izdanja : Shop : Kontakt : Prostorije za opuštanje : Smještaj : Ekipa : Autorski rad : Biografija
© 2007-2015 Adria-Records.hr


Web Stranice Rijeka